Kontaktlencse-illesztés

Kontaktlencse-illesztés, értékesítés

 

A kontaktlencse vásárlása előtt érdemes időt szánni a megfelelő vizsgálatok elvégeztetésére, így egy kontaktológiában jártas szakember közreműködésével minimálisra csökkenthetőek a sokszor ellenőrizetlen vagy találomra megrendelt kontaktlencsék okozta veszélyek.

 

Az illesztés során az alábbi szempontokat veszik figyelembe a szakembereink:

 

Alkalmasság: A szem megfelelő állapota elengedhetetlen. Csakis egészséges és megfelelően működő szemre illeszthető kontaktlencse. Ahhoz, hogy efelől ne legyenek kétségek, például mikroszkóp alatt vizsgáljuk, hogy egészséges-e szaruhártya, illetve szintén nagyon fontos, a megfelelő minőségű és mennyiségű a könny termelődése, valamint, hogy a rendellenes hegek, foltok, elváltozások jellemzően akadályozhatják-e a kontaktlencse viselését. Elengedhetetlen tényező a személy érettsége, felelősségtudata és az együttműködési kedve. 

 

Lencsetípus: A lencsetípus kiválasztása az egyéni szükségletek, így az életmód és korosztály alapján történik. Fontos szempont, hogy alkalmi, vagy állandó viselési igényről van szó, illetve különböző korcsoportoknak más-más lencsetípust ajánlunk (40 felettieknek például progresszív lencsét).

 

Dioptria érték: Az szakember megvizsgálja a fénytörési hiba mértékét, mely alapján, a kontaktlencse értéke kiszámítható. (Gyakran eltér a szemüveg értéke és a kontaktlencse dioptria értéke, ám ez nem hiba.)

 

Lencseméret: A lencse mérete a szaruhártya görbületi értékéből és a szaruhártya átmérőjének meghatározásából áll.

 

Kontaktlencse-illeszkedés: A kontaktlencse széli illeszkedése befolyásolhatja a lencse helyzetét a szemben, mely meghatározó a kényelmes viselés szempontjából. Ha a lencse túl szoros, vagy éppen túl laza illeszkedésű a kényelmi problémákon túl szervi elváltozásokat, visszafordíthatatlan sérüléseket okozhatnak (például szaruhártyaheg, ami élethosszig tartó homályos látást eredményezhet).

 

A vizsgálatot végző optometrista a sikeres kontaktlencse-illesztést követően, a kontaktlencse megfelelő karbantartására, kezelésére vonatkozó információkkal látja el viselőjét, illetve megtanítja biztonságosan behelyezni és helyesen eltávolítani a szemből.

  

A jó szakember az Ön „barátja”, a segítője, akinek nem csak feladata, de kötelessége is az Ön egészségére vigyázni. Fogadja el a segítségünket annak érdekében, hogy megelőzze a problémákat, és jelenjen meg rendszeresen az ellenőrzővizsgálatokon!

Az, hogy nem érez változást vagy fájdalmat, nem biztosítja arról, hogy nem lehet gond. Bármilyen kontaktlencse-viseléssel kapcsolatos panasz vagy tünet esetén soron kívül keresse fel üzletünket, optometristánkat.

Az egyszerű éves, féléves, havi és napi viseletű lencsék legkülönbözőbb típusaitól a legmodernebb multifokális és bifokális kontaktlencsékig szinte minden korosztály számára megoldást tudunk kínálni.

Káprázatosan színes kontaktlencséink izgalmas megjelenést biztosíthatnak merészebb vásárlóinknak.

 

Foglalj időpontot látásvizsgálatra az Iris Optikába!
Vissza