Vezetéshez ajánlott lencsék

Vezetés közben sokszor fókuszálunk különböző távolságokra, ez pedig nagyon fárasztó a szemnek és a teljes látórendszernek – még abban az esetben is, ha megfelelő szemüveget viselünk.

 

Rossz időben, pirkadatkor vagy szürkületben, illetve éjszaka annak is lehetnek látásproblémái, akinek egyébként nincs baj a látásélességével. A gyenge fényviszonyok között a szembejövő járművek fényszóróját, az utcai világítást vagy a fényvisszaverődés által okozott vakító hatást sokan nagyon zavarónak találják. Sokan nem szívesen vezetnek ilyenkor még megfelelő dioptriás korrekcióval sem, mert a hagyományos szemüveglencsék nem kimondottan ideálisak ezekhez a szélsőséges látási viszonyokhoz.

 

 

Létezik olyan lencse, ami mind erre megoldást nyújthat?

 

Igen!

ZEISS kifejlesztett egy vezetéshez optimalizált, új, mindennapos használatra is alkalmas, egész nap viselhető szemüveglencse-termékcsaládot. Ezzel a forradalmian új kínálattal a vezetés biztonságosabb és kényelmesebb lesz a zord időjárási viszonyok mellett vagy szürkületkor is. A látás komfortosabbá válik, az idegrendszeri terhelés csökken, a veszélyes fáradásos panaszok pedig csökkennek vagy el is múlhatnak.

Optimalizált lencsekialakításuknak és speciális rétegüknek a kombinációjával a ZEISS DriveSafe lencsék egy mindennapos használatra tervezett lencsecsalád tagjai. Ennek a kínálatnak a speciális tulajdonságain keresztül a vezetést nyugodtabb élménnyé teszi a lencsecsalád.

Az egyfókuszú és multifokális kivitelben is kapható szemüveglencse minimálisra csökkenti a vizuális megterhelést vezetés közben, ennek segítségével a sofőr kontrasztosabban, élesebben lát, így úticélját biztonságosan és vizuális stressz nélkül éri el. 

 

Foglalj időpontot látásvizsgálatra az Iris Optikába! 
Vissza