Megoldások számítógép előtt végzett munkához

Jobb látás és nagyobb kényelem a munkahelyen

ZEISS Officelens szemüveglencsék kényelmesebb látást biztosítanak az íróasztal, a számítógép, vagy a munkagépek mellett egyaránt.

Sok ember számára a munka világa egyre gyorsabbá és sokrétűbbé válik.

A számítógépek és más készülékek a modern munkahelyen fontos szerepet töltenek be. Éppen ezért fontos, hogy képesek legyünk hosszabb ideig hatékonyak lenni. Látásunk itt kulcsfontosságú; különösen, amikor képernyők és kijelzők előtt dolgozunk, szemünknek naponta több órán keresztül kell bírnia a megerőltetést közeli és köztes látómezőkben.

Lehet, hogy Te már olvasószemüveget vagy multifokális lencsét viselsz a munkahelyeden, ennek ellenére megfigyelhető, hogy gyakran nagyon természetellenes testtartást veszünk fel, ha ilyen szemüveget használunk.

 

Olvasószemüveg viselése a munkahelyen

Az olvasószemüveg nagyon közeli távolságra ideális. Ha szeretnénk jobban látni a szöveget és a képeket, automatikusan közelebb hajolunk a képernyőhöz, ezáltal pedig rossz testtartást veszünk fel, ami a nyak és a hát megerőltetését okozhatja.

 

Modern multifokális lencsék viselése a munkahelyen

A multifokális lencsével minden távolságra jól láthatunk. A multifokális lencse alsó részével a hozzánk közeli tárgyakat láthatjuk, így képernyő előtt dolgozva a lencse alsó részén keresztül nézünk ki. Ehhez fel kell emelni fejünket, hogy a lencsének ezen részén keresztül tisztán lássunk. Ha ez a testtartás hosszú ideig fennáll, akkor túlzott megerőltetésnek tesszük ki nyakunkat és vállunkat.

 

ZEISS Officelens szemüveglencsék a kényelmesebb látásért.

Az általános használatú multifokális lencsékhez képest a ZEISS irodai használatra kifejlesztett lencséje, a ZEISS Officelens ergonomikusabb testtartást, ezáltal kényelmesebb munkavégzést biztosít és segít elkerülni a számítógép előtt végzett munkával járó fájdalmakat, melyeknek hosszú távon akár komoly következményei is lehetnek. 

Négyféle szemüveglencsét kínálunk:

  • „Near" Officelens: Ezzel a kialakítással a maximális távolság, amire a szemüvegviselőnek élesen kell látni, két méterre van beállítva. Ez a változat olyan személyeknek ideális, akik főleg számítógép előtt dolgoznak, vagy sokat olvasnak.

  • „Room" Officelens: Ezzel a szemüveglencsével a maximális távolság négy méterre van beállítva, így a viselő az olvasótávolságra és a közvetlen környezetre láthat. A „Room” modellt olyan személyeknek terveztük, akik például vásárlókkal foglalkoznak, és ezzel párhuzamosan a képernyő előtt is dolgoznak.

  • „Book” Office lens: A „Book” kialakítás kiszélesített közeli látótérrel rendelkezik és maximum 1 méterre szolgáltat éles képet. Az olvasószemüveggel szemben, melyek általában személyre szabott fix olvasótávolságra vannak tervezve, a „Book” jelentősen nagyobb látóteret garantál, így könnyedebb olvasási élményt is.

  • „Individual” Officelens: Ez a változat a szemüvegviselő egyedi igényeire van szabva. Az optimális maximum látótávolság nagyfokú pontossággal van megállapítva. Ezen kívül a viselő centrálási adatait, közeli munkatávolságát és szemüvegkeret méreteit is figyelembe vesszük a szemüveglencse gyártása során.

Foglalj időpontot látásvizsgálatra az Iris Optikába!

 

Vissza