Nagy Zsanett
Optometrista és látszerész

Az érettségi ideje alatt kerültem először közelségbe a szakmával, akkor is csak egy véletlen műve volt az egész.

 

Először szerettem volna belelátni az optika részleteibe, ezért jelentkeztem egy 2 éves nappali látszerész képzésre, Budapestre. A képzés első évének a végén vált világossá számomra, hogy ezzel szeretnék foglalkozni és szeretném tudásomat még inkább elmélyíteni, ezért jelentkeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának optometria szakirányára.

 

Az egyetemi éveim alatt látszerészként dolgoztam, ezáltal alkalmam nyílt elsajátítani a szakma alapjait, az egyetem elvégzésével viszont immáron diplomás optometristaként és látszerészként egyaránt tevékenykedem az üzletben.

 

Végzek teljeskörű látásvizsgálatot, szemüvegfelírást, kontaktlencse illesztést, mindezt egy korszerű, felszerelt környezetben, az Iris Optika adta lehetőségeivel.

 

Szakdolgozatomat a színtévesztőkről és a korrekciós lehetőségeikről írtam. Mélyen körbejártam a témát, végeztem kutatást, és igyekeztem tudásomat a legszélesebb körben kibővíteni, hogy a színtévesztőknek a korrigáló lencsékkel minél színesebb világot tudjak bemutatni.

 

A munkámban azt szeretem a legjobban, hogy változatos. Nincs két egyforma páciens, ezáltal nincs két egyforma eset sem. Éppen ezért igyekszem mindenki problémájára személyre szabottan, a lehető legjobb, legprecízebb megoldást megtalálni.

 

Csodálatos dolog részt vállalni abban, hogy visszaadhatjuk pácienseink látását egy szemüveg vagy egy kontaktlencse segítségével, így újra kinyitva számukra a világot!

Vissza